Gulasz jagnięcy z dynią piżmową

Gulasz jagnięcy z dynią piżmową
Gulasz jagnięcy z dynią piżmową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 19 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Mieszanka tymianku, oleju roślinnego, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Gulasz z jagnięciny i dyni piżmowej, pikantny gulasz jagnięcy z dynią piżmową i indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Doprawić jagnięcinę solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Smażyć i mieszać 1/2 kostek jagnięcych na gorącym oleju, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
4
Podsmażone mięso przełożyć łyżką cedzakową na talerz, zachowując odciek w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika. Gotuj i mieszaj drugą połowę kostek jagnięcych, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
6
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Gotuj i mieszaj cebulę, marchewkę i czosnek w holenderskim piekarniku, aż lekko zmiękną, od 3 do 5 minut. Wymieszaj kostki jagnięce i nagromadzony sok, pomidory, bulion wołowy, tymianek i rozmaryn w mieszance cebuli i zagotuj, zdrapując przyrumienione kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką. Przykryj piekarnik holenderski pokrywą żaroodporną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Gulasz Jagnięcy MięsoGulasz Jagnięcy Mięso
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Gotuj gulasz w zakrytym holenderskim piekarniku w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka, od 2 do 3 godzin. Wymieszaj kostki dyni piżmowej w gulaszu, wyjmij z piekarnika holenderskiego i wróć do nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, czyli od 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Nickel & Nickel Branding Iron Cabernet Sauvignon. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Branding Iron Vineyard Cabernet Sauvignon ma aromaty dzikich jagód i lasu, które wyróżniają tę winnicę nawet w chłodniejszym roku. Ziemia i szałwia uzupełniają owoce i nadają głębię smaku na środkowym podniebieniu. Pikantne składniki dębu i wanilii dodają złożoności, a delikatne taniny z tego rocznika są teraz przystępne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn