Gulasz jagnięcy z dynią piżmową
Gulasz jagnięcy z dynią piżmową może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 19 g białka i 9 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,77 USD za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 55 minut. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jest idealna na jesień. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej i pełnej 30. Mieszanka tymianku, oleju roślinnego, pomidorów z puszki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 74%, to danie jest solidne. Gulasz z jagnięciny i dyni piżmowej, pikantny gulasz jagnięcy z dynią piżmową i indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Doprawić jagnięcinę solą.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Smażyć i mieszać 1/2 kostek jagnięcych na gorącym oleju, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Podsmażone mięso przełożyć łyżką cedzakową na talerz, zachowując odciek w garnku.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika. Gotuj i mieszaj drugą połowę kostek jagnięcych, aż zrumienią się ze wszystkich stron, około 5 minut.
Przełożyć jagnięcinę na talerz. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej.
Gotuj i mieszaj cebulę, marchewkę i czosnek w holenderskim piekarniku, aż lekko zmiękną, od 3 do 5 minut. Wymieszaj kostki jagnięce i nagromadzony sok, pomidory, bulion wołowy, tymianek i rozmaryn w mieszance cebuli i zagotuj, zdrapując przyrumienione kawałki jedzenia z dna patelni drewnianą łyżką. Przykryj piekarnik holenderski pokrywą żaroodporną.
Gotuj gulasz w zakrytym holenderskim piekarniku w nagrzanym piekarniku, aż jagnięcina będzie miękka, od 2 do 3 godzin. Wymieszaj kostki dyni piżmowej w gulaszu, wyjmij z piekarnika holenderskiego i wróć do nagrzanego piekarnika, aż dynia będzie miękka, czyli od 20 do 25 minut.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Gulasz można łączyć z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Nickel & Nickel Branding Iron Cabernet Sauvignon. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 110 dolarów.
![Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon]()
Znakowanie niklem i niklem Żelazo Cabernet Sauvignon
Branding Iron Vineyard Cabernet Sauvignon ma aromaty dzikich jagód i lasu, które wyróżniają tę winnicę nawet w chłodniejszym roku. Ziemia i szałwia uzupełniają owoce i nadają głębię smaku na środkowym podniebieniu. Pikantne składniki dębu i wanilii dodają złożoności, a delikatne taniny z tego rocznika są teraz przystępne.