Gulasz jagnięcy z cebulą i ziemniakami
Gulasz jagnięcy z cebulą i ziemniakami wymaga ok. 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 5,32 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 797 kalorii, 45g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, wino, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest spektakularny. Gulasz jagnięcy z cebulą i ziemniakami, Nadziewane Cebule Cipolline, oraz Słodko-kwaśna cebula Cipolline są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym dużym garnku na średnim ogniu.
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem. Wrzucić jagnięcinę z mąką w dużej misce do herbu. Praca w 2 partiach, dodać jagnięcinę do garnka i gotować, aż brązowy, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jagnięcinę do miski.
Dodać czosnek do tego samego garnka i saute na średnim ogniu do miękkości i pachnące, o 1 minuta.
Dodaj wino i dusić na średnim ogniu, aż zmniejszy się o połowę, mieszając, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie garnka, o 5 protokół. Zanieś jagnię do garnka. Wymieszaj bulion, pomidory z sokami i pastę pomidorową. Przykryć częściowo i dusić na średnim poziomie, aż jagnięcina będzie po prostu miękka, mieszając od czasu do czasu, około 1 godziny.
Tymczasem cebulę gotować w średnim rondlu z wrzącej wody przez 2 minuty.
Odcedzić i schłodzić. Cebulę obrać i odciąć końce korzeni.
Dodaj cebulę, ziemniaki i marchew do gulaszu. Dusić, aż jagnięcina i warzywa będą miękkie, o 25 minut dłużej. Gulasz doprawić do smaku solą i pieprzem.