Gulasz jagnięcy curry z marchewką
Curry gulasz jagnięcy z marchewką to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.54 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 758 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka marchwi, rosół z kurczaka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Curry Jagnięcina i marchewka, Gulasz Jagnięcy Curry, oraz Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy.
Instrukcje
Jagnięcinę osuszyć i doprawić ze wszystkich stron solą i pieprzem. Ciepły olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę i gotować, obracając często, aż rumiane ze wszystkich stron, 5 do 7 protokół. (W razie potrzeby pracuj partiami. Nie przepełniona patelnia lub jagnięcina nie brązowieje prawidłowo.)
Przenieść do wolnej kuchenki.
Dodać cebulę na patelni i gotować, mieszając często, aż lekko zmięknie, o 3 protokół.
Cebulę posypać proszkiem curry i mąką. Gotować, mieszając, 1 do 2 minut. (
Mieszanina będzie bardzo sucha.)
Wlać bulion, zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni.
Wlać płyn w patelni na jagnięcinę w powolnej kuchence. Przykryć i gotować na wysokiej 2 godziny.
Dodać marchew i rodzynki i gotować 1 godzinę dłużej.
Użyj szczelinowanej łyżki, aby przenieść jagnięcinę na talerz i otoczyć marchewką i rodzynkami. Posmakuj sosu i w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Łyżka sosu na jagnięcinę i podawać od razu.