Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj gulaszu jagnięcego z cytryną i figami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 358 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów w puszkach, oliwa z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać suszone figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Fig & Cacao jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gulasz jagnięcy z cytryną i figami, Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami, oraz Bliskowschodni gulasz wolno gotowany z jagnięciną, ciecierzycą i figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zestaw sitko wyłożone podwójną warstwą gaznika na średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieścić jogurt w sitku; przykryć i schłodzić 3 do 5 godzin do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
3
Przenieść jogurt do małej miseczki. Wymieszać z miętą, doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jogurt
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Miejsce 1/2 szklanki ciepłej wody i szafranu w małej misce; odstawić co najmniej 20 minut do zaparzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Jagnięcina
6
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować jagnięcinę, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, dodając więcej oleju w razie potrzeby, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Przełożyć jagnięcinę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Wlać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z garnka (lub dodać 1 łyżkę oleju, jeśli suchy); podgrzewać garnek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Dodać cebulę, posypać solą i pieprzem. Sauté aż do początku brązowy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cebula
10
Dodaj cytrynę, czosnek, imbir, cynamon i cayenne. Wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon
Mielony Pieprz Cayenne
Czosnek
Imbir
Cytryna
11
Dodaj mieszaninę szafranu; wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
12
Dodaj pomidory z sokiem, figi i jagnięcinę z dowolnymi sokami do garnka. Wymieszać do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W Soku
Figi
Jagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
13
Dodać 2 1/2 szklanki bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
14
Zagotować gulasz. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, następnie przykryj pokrywką lekko uchyloną i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie, mieszając od czasu do czasu i dodając więcej bulionu o 1/4 garści w razie potrzeby, jeśli jest suchy, około 1 1/2 godziny. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, następnie przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bulion
Mięso
Gulasz
15
Przynieś gulasz na wolnym ogniu, przerzedzając więcej bulionu z kurczaka, jeśli to konieczne. Gulasz podzielić na 6 talerzy; każdą porcję dopełnić odrobiną mielonego jogurtu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Jogurt
Gulasz
16
Umieścić klin chrupiące ciasto z makaronem obok każdego i służyć.