Gubana
Need a dairy free main course? Gubana może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 825 kalorii, 15g białka, oraz 58g tłuszczu każdy. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 21% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz kandyzowany cytron, orzechy laskowe, półsłodkie kawałki czekolady i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ciasto francuskie można śledzić to danie główne z Żurawina Gruszka Ciasto Francuskie jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 53%. Podobne przepisy są .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni i nasmaruj arkusz ciastek.
W dużej misce wymieszać orzechy włoskie, orzechy laskowe, skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową, kandyzowany cytron, kawałki czekolady, porzeczki, płyn do namaczania i wymieszać, aby połączyć.
Dodać białka i 1/4 szklanki cukru i złożyć razem.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 na 16 cali i ustaw najdłuższy bok równolegle do krawędzi powierzchni roboczej. Łyżka nadzienie na ciasto równomiernie, pozostawiając 2 cale odkryte na północnym końcu.
Rozwałkuj ciasto jak galaretkę z południa na północ, aby wyglądało na grubą rurę. Zrób okrąg rury, mocując dwa otwarte końce jak wieniec.
Umyć ubite żółtka i posypać pozostałym cukrem.
Umieścić na blasze i piec 50 minut. Pozostawić do ostygnięcia przed cięciem.
Podawać z winem Verduzzo.