Guajillo-Tamaryndowy Indyk

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj guajillo-Tamaryndowego indyka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 85g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pomarańczy, limonki, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Guajillo przyprawiona wieprzowina i ziemniaki (Puerco Y Papas Al Guajillo), Tamarynd-Glazurowane Hamburgery Z Indyka, oraz Picadillo-Indyk faszerowany sosem pomarańczowo-Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć i wyrzucić kratownicę z indyka. Zdjąć i wyrzucić wszelkie grudki tłuszczu.
Usunąć podroby i szyję; wyrzucić lub zarezerwować do innych zastosowań. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Pocierać około jednej trzeciej glazury guajillo-tamarynd wewnątrz jamy.
Umieść indyka, pierś do góry, na stojaku w kształcie litery V w 12-na 17-calowej patelni do pieczenia; wlej pozostałą glazurę do dna patelni, a następnie wlej 1 szklankę wody.
Obierz cebulę i marchew; opłucz seler, pomarańczę, cytryny i limonkę.
Marchew i seler kroimy na kawałki; cebulę, pomarańczę, cytryny i limonkę kroimy na ćwiartki. Ułóż warzywa, owoce, chiles, czosnek i tymianek na patelni wokół i pod stojakiem.
Piecz według schematu, sprawdzając indyka co 30 minut; jeśli soki na dnie patelni grożą przypaleniem, dodaj 1/2 szklanki wody na raz do patelni. Gdy termometr włożony przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 155, około 15 minut przed wykresem wskazuje, że indyk zostanie wykonany, wyjmij indyka z piekarnika.
Całość posmarować sokami na patelni(jeśli płyn jest zbyt gęsty, aby pokryć indyka cienką, równą warstwą, rozcieńczyć 1/2 szklanki więcej wody). Kontynuuj pieczenie, aż indyk będzie dobrze zarumieniony i termometr zarejestruje 160, około 15 minut dłużej.
Przełożyć indyka na talerz.
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu na 30 minut przed rzeźbieniem.
Wlać soki na dnie patelni przez drobny sitko do szklanej miary 2-cup; wyrzucić ciała stałe i rezerwy soki do sosu poblano.
Piec w piekarniku 350 dla 1 1/2-2 1/4 hr.
Piec w piekarniku 325 przez 2-3 godziny.
Piec w piekarniku 325 przez 3-3 3/4 godz.
Piec w piekarniku 325 dla 3 1/2-4 1/2 hr.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Marques de Caceres Cava z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Blady słomkowy kolor ożywiony drobnymi pęcherzykami. Bukiet owoców cytrusowych z nutami brioche. Uroczy i okrągły w ustach o orzeźwiającej, zbalansowanej strukturze. Żywe wykończenie, które podkreśla jego drobne bąbelki.Orzeźwiający aperitif, ten Cava dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, makaronem, ryżem, pikantnymi daniami, kuchnią azjatycką i wszelkiego rodzaju deserami.