Guacamole z gruszką i pistacjami
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić gruszkowo-pistacyjne guacamole w domu. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 4 g białka i 18 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,16 USD za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 13 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka pieprzu, czosnku, awokado hass i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżkami wynoszący 73%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z gruszką i pistacjami, Zupa z gruszki, pistacji i pasternaku oraz Zupa z gruszki, pistacji i pasternaku.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj awokado i gruszki. Wymieszaj kolendrę, sok z limonki, kolendrę, 1/2 łyżeczki soli, czosnek i papryczki jalapenos, aż się połączą.
Dodaj dodatkową sól i pieprz do smaku.
Przełożyć do miski, posypać pistacjami i podawać z cząstkami limonki i chipsami z tortilli z niebieskiej kukurydzy.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Guacamole w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Barefoot Bubbly Extra Dry z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.