Guacamole
Guacamole jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 374 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz awokado, kolendra, chipsy tortilla i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole, Chipotle Mexican Grill Guacamole-świeżo wykonane guacamole, które jest łatwe do zrobienia, można z tym, oraz Smażona Zielona babka z Guacamole i krewetkami (Tostada de Plátano con Camarones y Guacamole).
Instrukcje
Dodać Chile pasty: zmielić cebulę, kolendra, jalapeo, i sól razem w molcajete, aż wszystkie składniki są bardzo drobno zmielone. Alternatywnie użyj widelca, aby zmiażdżyć wszystkie składniki na pastę w szerokiej misce z twardego drewna.
Przeciąć każde awokado na pół, pracując ostrzem noża wokół dołu. Przekręć połówki, aby je oddzielić i wysuń dół czubkiem noża. Złóż ręcznik kuchenny w ćwiartkach i przytrzymaj go w dłoni bez noża. Reszta awokado pół cięte boku w dłoni i zrobić 3 lub 4 równomiernie rozmieszczone wzdłuż cięć przez miąższ awokado aż do skóry, bez cięcia przez niego. Wykonaj 4 poprzeczne cięcia w ten sam sposób. Miąższ awokado miąższ pokrojony w kostkę do molcajete. Powtórz z pozostałymi połówkami awokado.
Delikatnie złożyć awokado do pasty, utrzymując awokado w jak dużych kawałkach, jak to możliwe.
Dodać pomidor, kolendra, i cebula i złożyć delikatnie. Sprawdzić i w razie potrzeby dodać sól.
Podawać natychmiast, bezpośrednio z molcajete (lub miski), z frytkami i tortillami.
Odmiany guacamole z owocami morza (Guacamole con Mariscos)
Sprawia, że 6 porcji Funt bryłki kraba (najlepiej jumbo), zbierane na muszle i chrząstki (o Puchar) Funt gotowane obrane krewetki dziecko, w lewo cały, lub większe krewetki, pokrojone na małe kawałki3 łyżki posiekane świeże cilantro2 łyżki drobno posiekane jalapeo1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki chipotle adobo puree
Wrzucić wszystkie składniki razem w misce do mieszania.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 do 30 minut.
Przygotuj guacamole, dodając marynowaną sałatkę z owoców morza na końcu wraz z pomidorem, kolendrą i cebulą. Guacamole z owocami (Guacamole can frutas)
Diana Kennedy, dziecko Julii meksykańskich autorów książek kucharskich, i Maria Dolores Torres-Izabal, droga przyjaciółka i autorka meksykańskiego smakosza, zapoznały mnie z guacamole z owocami. Jest to specjalność dwóch stanów w środkowym Meksyku
Morelos i Guanajuato. Kontrast między pikantnym guacamole a słodkimi i soczystymi owocami jest pyszny. Danie powinno zawsze wyglądać nieco ponad górąużyj najpiękniejszych, dojrzałych owoców, jakie możesz znaleźć i tyle zdobień, ile chcesz.
Przygotować, guacamole, pomijając kolendry całkowicie. Delikatnie złożyć w 12 czarne winogrona, połówki; 12 zielone winogrona, połówki; i 1 szklanka obrane i pokrojone w kostkę (-cal) brzoskwinie lub mango. Smak guacamole i dodać dodatkowe chile lub soli, aby zrównoważyć słodycz owoców.
Ułóż guacamole w kieliszki do martini lub pół-skorupki orzecha kokosowego i udekoruj dowolnymi lub wszystkimi z tych dodatków: pokrojone brzoskwinie, nasiona granatu, Prażone płatki kokosowe i/lub maliny.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
![EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir]()
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.