Grzyby w bulionie Sherry Shallot
Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 153 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka bulionu warzywnego, sól, grzyby i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sherry - szalotka ciepłe brukselki Slaw, Sałatka z pieczonej gruszki i szalotki z Sherry-Dijon Vinaigrette, oraz Sous Vide polędwiczka wieprzowa z Sherry-szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
Grzyby lekko opłukać i odsączyć. Odrzuć łodygi shiitake. Pieczarki pokroić na kawałki wielkości kęsa.
W dużym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło. Wymieszać szalotki i gotować, aż lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać grzyby i tymianek. Gotować, często mieszając, aż grzyby są lekko rumiane, 8 do 10 minut.
Dodać sherry i bulion; gotować, mieszając, aż zupa się zagotuje. Przykryć i dusić do mieszania smaków, 2 do 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel zupę na 4 miseczki i dopełnij każdą kilkoma świeżymi gałązkami tymianku lub listkami pietruszki.
* Jeśli używasz shiitakes, Odrzuć łodygi.