Grzyby na grzance
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać grzyby na tosty spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 224 kalorie. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis od Serious Eats ma 79 fanów. Mieszanka chleba, masła, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grzyby na grzance, Grzyby na grzance, oraz Pieczarki czosnkowe na grzance dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i gotować, aż będzie miękka i zacznie brązowieć.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować, często mieszając, aż grzyby zaczną brązowieć i uwalniać płyn. Gotuj, aż na dnie patelni pozostanie tylko kilka łyżek płynu uwolnionego z grzybów.
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Doprawić sosem Worcestershire, następnie dodać śmietanę i nadal gotować, aż płyn zmniejszy się i sos zaczął gęstnieć. Grzać pokrojony chleb. Pieczarki doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a każdy kawałek tosta doprawiamy równą ilością pieczarek.
Dekoruj pokrojoną natką pietruszki.