Grzybowo-rukola Bruschetta
Bruschetta z grzybami i rukolą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz chleb na zakwasie, sok z cytryny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Gotowane jajko i rukola Sałatka Bruschetta, Bruschetta z Prosciutto, Ricottan i rukola, oraz Bruschetta z krewetkami, estragonem i rukolą.
Instrukcje
Piec chleb na zakwasie kromki na stojaku drucianym na blasze do pieczenia 12 do 14 minut lub do tosty. Tymczasem roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieloną szalotkę i gotować, często mieszając, 4 do 5 minut lub aż zmiękną.
Dodać grzyby, i gotować 8 do 10 minut lub aż złoty kolor i miękkie. Wymieszać z mąką i gotować, stale mieszając, 2 minuty lub do wymieszania.
Dodać sherry i gotować, ciągle mieszając, 1 do 2 minut lub aż płyn odparuje.
Dodać bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu 3 do 4 minut lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z natką pietruszki i sokiem z cytryny.
Dodaj sól kuchenną i czarny pieprz do smaku.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut. Wymieszać rukolę z oliwą z oliwek. Łyżka 1/4 mieszanki grzybowej na każdym kawałku tosta. Na wierzchu 1/2 szklanki mieszanki rukoli i 1 plaster koziego sera.
Dodać żądaną ilość soli i pieprzu; podawać natychmiast.
Uwaga Od Nealey: "aby uzyskać dodatkową warstwę smaku, natrzyj tosty ząbkiem czosnku i posmaruj oliwą z oliwek lub wymieszaj śmietanę z mieszanką grzybową po ugotowaniu."
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.