Grzanki z kapusty i grzybów
Jedna porcja zawiera 236 kalorii, 2G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli 1,81 zł za porcję spadnie Twój budżet, toasty z kapusty i grzybów mogą być spektakularne Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka szalotki, sól i pieprz, liście estragonu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grzanki z kapusty i grzybów, Karczochy I Grzanki, oraz Grzanki grzybowe z Rocchettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej żaroodpornej misce przykryj suszone borowiki 1 szklanką wrzącej wody i odstaw do zmiękczenia, około 15 minut.
Odcedzić porcini i zarezerwować moczenie cieczy. Porcini drobno posiekać.
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodać porcini i shiitake i doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż shiitake zmiękną i lekko rumiane, o 8 protokół.
Dodać szalotka i czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj płyn do namaczania porcini, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie. Gotować, aż płyn odparuje, około 5 minut. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do patelni.
Dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż kapusta będzie bardzo miękka, około 15 minut.
Dodaj kilka łyżek wody do patelni, jeśli wygląda na suchą. Powrót mieszaniny grzybów na patelnię.
Dodaj śmietanę i estragon i gotuj na wolnym ogniu, aż krem prawie odparuje, o 5 protokół.
Podgrzej żeliwną patelnię grillową.
Posmaruj chleb olejem i grilluj na dużym ogniu, obracając raz, aż do upieczenia.
Na tosty rozprowadzić mieszankę kapustowo-grzybową i podawać.