Gruzińskie ciasto brzoskwiniowe
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Georgia Peach Pie. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,18 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 4 g białka i 9 g tłuszczu. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka proszku do pieczenia, słonych krakersów, bitej śmietany i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie nie jest tak spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Georgia Peach Pie, Sweet As A Georgia Peach Pie i Georgia Peach Cobbler dla dwojga.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
W dużej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka, aż utrzymają szczyt. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając białka na sztywną pianę. Dodaj sól, wanilię, proszek do pieczenia i orzechy pekan.
Rozłóż równomiernie na nienatłuszczonym talerzu do ciasta o głębokości 9 cali.
Piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż patyczek wbity w środek będzie czysty i wyjęty.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Skórka będzie puchnąć i pękać w miarę ochładzania.
Gdy ciasto całkowicie ostygnie, ułóż na wierzchu pokrojone w plasterki brzoskwinie. Przykryj folią aluminiową, aby zabezpieczyć kolor do czasu podania. Tuż przed podaniem udekoruj słodką bitą śmietaną.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Extra Dry. Oceniającym podoba się, z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Barefoot Bubble Extra Dry]()
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.