Gruyere, jabłko i Figa dżem Panini
Gruyere, jabłko i dżem figowy Panini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 20g białka, oraz 44g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyere, rustykalny chleb pełnoziarnisty, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Mała partia dżemu figowego + dżem figowy i plamka Panini, Gruyère, Jabłka I Figi Panini {Giveaway}, oraz Panini z kurczaka z konfiturą figową.
Instrukcje
Podgrzać prasę panini do średnio-wysokiej temperatury. (Lub jeśli nie za pomocą prasy panini, rozgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu.)
Kanapki: do każdej kanapki posmaruj masłem dwie kromki chleba. Obrócić plasterki i rozprowadzić warstwę dżemu figowego na drugiej stronie każdego plasterka.
Do jednego plastra dodać warstwę pokrojonego sera, kilka plastrów jabłek i warstwę więcej sera. Wierzch kanapkę z drugą kromką chleba, masłem do góry.
Umieść do dwóch panini na raz w rozgrzanym ekspresie do panini i zamknij pokrywę. Grill, aż ser topi się i pieczywo tosty, o 4 do 5 minut.
Jeśli robisz grillowaną kanapkę z serem zamiast panini, umieść na rozgrzanej żeliwnej patelni, gotuj, aż jedna strona będzie rumiana, użyj metalowej szpatułki, ostrożnie odwróć kanapkę i tostuj z drugiej strony, aż ser się stopi. Być może trzeba obniżyć ogień na patelni, aby dać wystarczająco dużo czasu, aby ser stopił się bez spalania chleba.