Ugotuj książkę: pomidorowa Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać gotować książkę: pomidor Frittatan spróbować. Jedna porcja zawiera 107 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 42 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pomidory, cebulę w małej kostce, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ugotuj książkę: Pikantny dżem pomidorowy, Ugotuj książkę: Mostaccioli z pomidorowym Pesto, oraz Ugotuj książkę: Kremowa zupa pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowy nonstick żaroodpornej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż przezroczyste.
Dodać czosnek, sól i pieprz. Kiedy czosnek zaczyna rezygnować z aromatu, dodaj pomidora. Gotować do ogrzania.
Jajka ubić w średniej misce.
Dodaj jajka do mieszaniny pomidorów na patelni. Krótko wymieszać tak, że wszystkie składniki są włączone. Więc nie przeszkadzać.
Gotować, aż jajka są prawie ustawione, 8 do 10 protokół.
Umieść patelnię krótko pod brojlerem, aby ustawić górę, o 2 protokół.
Umieść talerz do serwowania na górze patelni i, trzymając dwa mocno razem, odwróć je tak Frittata ląduje na dole-side-up na talerzu.
Pokroić w 8 klinów, ciasto stylu, i służyć.