Gruszkowe Lody
Gruszkowe Sundaes to deser na 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 519 kalorii. Za 1,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Mieszanka lodów waniliowych, syropu czekoladowego, połówek gruszek i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 42%. Ten wynik jest dobry. Lody gruszkowe, smażone lody gruszkowe i ciepłe lody gruszkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ułóż połówki gruszek płaską stroną do góry w osobnych naczyniach deserowych. Na wierzch połóż gałkę lodów.
Skropić syropem czekoladowym; posypać migdałami.
Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti
Kremowe sherry, napój alkoholowy i kategoria produktów spożywczych to świetne opcje do lodów lodowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.