Gruszki w sosie czekoladowym
Gruszki w sosie czekoladowym może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury SOS. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 436 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 137 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gruszki w sosie czekoladowym, Gruszki w sosie czekoladowym, oraz Gruszki czekoladowe w sosie karmelowym.
Instrukcje
Pozostaw łodygi na obranych gruszkach.
Posypać sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu. Odstawić.
W rondlu wystarczająco dużym, aby pomieścić 4 gruszki stojące pionowo, połączyć wodę z cukrem.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wanilią, a następnie umieścić gruszki. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia w cieczy, a następnie odcedzić.
W górnej części podwójnego kotła połącz czekoladę, śmietanę i masło.
Podgrzewać, mieszając, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z ognia i wymieszać z likierem kawowym.
Na talerzu umieścić gruszki, polać gruszkami sosem czekoladowym i udekorować wiśniami maraschino.