Gruszka i Gorgonzola Crostini
Crostini z gruszką i gorgonzolą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 549 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka boczku, orzechy włoskie, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Spróbuj Gruszka & Gorgonzola crostini, Gorgonzola-Grillowana Gruszka Crostini, oraz Gorgonzola Z Balsamicznym I Figowym Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić razem plastry gruszki i sok z cytryny; odstawić.
Broil francuski chleb kromki 5 cali od ciepła 1 minutę z każdej strony lub do lekko tosty.
Ser i mleko wymieszać, aż będą gładkie; równomiernie rozprowadzić po 1 stronie każdej kromki chleba.
Każdy plasterek posypać 1 łyżeczką orzechów włoskich; top z 1 plasterkiem gruszki i boczkiem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo