Gruszka Gorgonzola Pizza
Gruszkowa Pizza Gorgonzola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 366 kalorii, 17g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 37 mówi, że trafił w sedno. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać artisan Pizza crust, ser provolone, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 58%. Spróbuj Karmelizowana Gruszka i Gorgonzola Pizza, Pizza z gruszką i serem Gorgonzola, oraz Pizza z boczkiem, gruszką i gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni (425 stopni F dla wszystkich innych patelni). Patelnia natryskowa 15x10 cm z bokami z natryskiem do gotowania.
Ciepła 10-calowa patelnia na średnim ogniu.
Dodać olej i cebulę; gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć. Rezerwa 1/2 szklanki gruszki. Pozostałą gruszkę wymieszać z cebulą. Gotować 2 minuty, często mieszając.
Rozwiń ciasto na patelni; zaczynając od środka, naciśnij ciasto na prostokąt 15x10 cali.
Piec około 8 minut lub do jasnobrązowego.
Równomiernie górną skórkę z serem provolone. Top z mieszanki gruszek i serem Gorgonzola.
Piec 8 do 10 minut dłużej lub aż skorupa jest złoty brąz i ser topi. Top ze szpinakiem i zarezerwowane 1/2 plastry gruszki szklanki. Aby służyć, pokroić w 6 rzędów po 3 rzędy.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.