Groszek z chrupiącą szalotką
Groszek Snap z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Jeśli masz mąkę, wodę, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Groszek Zapiekany Z Szalotką, Groszek Zapiekany Z Szalotką, oraz Chrupiący Azjatycki łosoś z makaronem smażonym w stir-fried, pak choi i groszkiem cukrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż duży talerz ręcznikami papierowymi i odstaw na bok.
W średniej misce umieścić mąkę i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu do połysku.
Dodaj szalotki do mąki i wrzucić palcami połączyć.
Przelać szalotki do sitka siatkowego i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki.
Umieścić szalotki w jednej warstwie w gorącym oleju i gotować, mieszając często z łyżką szczelinową, aż będą złote brązowe na całym, o 2 do 3 protokół.
Usuń do wyłożonej papierem ręcznikiem płyty. Doprawić solą i odstawić.
Wylać cały olej z patelni i wyrzucić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem i przywróć ją do średniego ciepła.
Dodać groszek i wodę, doprawić solą i pieprzem. Sauté aż do ogrzania przez, o 3 protokół.
Zdjąć groszek z ognia, posypać sokiem z cytryny i wrzucić do herbu. Smak i doprawić więcej soli i pieprzu w razie potrzeby. Natychmiast przełożyć na talerz serwujący, top z chrupiącą szalotką i podawać.