Grillowany łosoś z salsą pomidorową, ogórkową i Kaparową

Grillowany łosoś z salsą pomidorową, ogórkową i Kaparową
Przepis Grillowany łosoś z pomidorem, ogórkiem i salsą Kaparową może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 303 kalorie, 29g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to danie główne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka filetu z łososia, koszyk pomidorków cherry, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Grillowana makrela z sycylijską Kaparowo-pomidorową salsą, Chrupiący Salsan z ogórkiem i grillowanym łososiem, oraz Grillowane Burritos z łososia z salsą Mango / ogórkową.

Instrukcje

1
Pierwsze 5 składników ubić w małej misce. Marynatę doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połącz 1/2 szklanki marynaty, ogórka i kolejne 4 składniki w średniej misce; doprawić salsę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OgórekOgórek
MarynataMarynata
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstawić 30 minut; rzucać od czasu do czasu.
4
Rozpyl stojak na grilla z nieprzywierającym sprayem i przygotuj grilla (średnio-wysokie ciepło).
5
Ułóż łososia, skórkę do dołu, w dużym szklanym naczyniu do pieczenia. Top z pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
6
Odstawić na 10 minut.
7
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1
Kosz natryskowy z nieprzywierającym sprayem.
2
Umieścić łososia w Koszyku ryb, składany ogon pod, jeśli ryba jest zbyt długa.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
3
Umieść kosz na grillu i grilluj łososia, Skórka do góry, 5 minut. Odwróć kosz; grilluj łososia, aż będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, o 5 minut dłużej. Przełóż łososia na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Spray bez obręczy blachy do pieczenia z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Ułóż łososia, skórkę do góry, na prześcieradle. Spryskaj skórę nieprzywierającym sprayem. Wsuń łososia, skórkę do góry, na grilla. Grill 5 minut. Ostrze dużej szpatułki stań na 1 długim boku łososia, aby utrzymać się na miejscu. Z przeciwnej strony przesuń blachę do pieczenia bez oprawek całkowicie Pod Łososiem. Trzymaj łososia łopatką; przekręć prześcieradło i łososia, uwalniając łososia, od strony skóry w dół,na grilla. Grill łososia aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 5 minut dłużej. Przesuń blachę do pieczenia Pod Łososiem; przenieś rybę na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia97
Magazyn