Grillowany łosoś z polewą morelowo-musztardową

Grillowany łosoś z polewą morelowo-musztardową
Grillowany łosoś z polewą morelowo-musztardową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.94 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz nektar morelowy, ocet winny, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z polewą morelowo-musztardową, Grillowane kury kornwalijskie z polewą morelowo-musztardową, oraz Grillowany łosoś z polewą musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Aby przygotować rybę, filety posypać równomiernie czosnkiem, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
3
Aby przygotować glazurę, połącz nektar i następne 6 składników (przez 1/4 łyżeczki pieprzu) w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia; odstawić.
5
Umieść filety, skórkę do góry, na stojaku do grilla pokrytym sprayem do gotowania. Grilluj 2 minuty; ostrożnie obróć i grilluj 4 minuty lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Posmaruj każdy filet 1 łyżką glazury; grilluj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia63
Magazyn