Grillowany łosoś z masłem ziołowo-cytrynowym Meyer
Grillowany łosoś z masłem ziołowo-cytrynowym jest bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 571 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.48 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz masło, skórkę z cytryny, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowany łosoś z masłem cytrynowo-pieprzowym, Grillowany łosoś z sosem maślano-cytrynowo-ziołowym, oraz Grillowany Halibut z sałatką ziołową i salsą oliwkowo-cytrynową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce, połączyć masło, skórka, zioła i czosnek.
Wymieszać, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Doprawić do smaku solą. Jeśli używasz od razu, przechowuj masło w temperaturze pokojowej. Jeśli robisz z wyprzedzeniem, zarezerwuj w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Rozgrzej grill do średniej.
Wyjmij łososia z lodówki i pozwól osiągnąć temperaturę pokojową. Doprawić solą i zalać oliwą z oliwek.
Wyszczotkuj i nasmaruj grilla.
Łososia, skórkę do dołu, ułożyć na czystym, rozgrzanym grillu. Po 2 do 3 minutach obróć łososia o 90 stopni, aby stworzyć ślady grilla na skórze łososia. Gotować łososia przez kolejne 3 do 4 minut. Podczas gotowania łososia zmieni się z przezroczystego pomarańczy w nieprzezroczysty róż.
Odwrócić łososia i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół. Jeśli łosoś zacznie się palić lub płomienie rozbłyskają, przenieś rybę do chłodniejszej części grilla.*
Wyjąć z grilla i top z masłem mieszanym w temperaturze pokojowej. Masło powinno pełnić rolę sosu, rozpuścić i zalać grillowanym łososiem.
* Wskazówka: ogólną zasadą jest gotowanie ryb przez 8 minut na cal grubości. Lubię łososia gotowanego do średnio, więc gotuję swój za trochę mniej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.