Grillowany łosoś z Charmoulą
Grillowany łosoś z Charmoulan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, kolendrę, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja: Łososiowa Charmoula, Grillowane kolosalne krewetki z Charmoulą, oraz Charmoula Grillowane Kanapki Z Kurczakiem.
Instrukcje
Na charmoula, w misce, wymieszać sok z cytryny, oliwa z oliwek, kolendra, papryka, kminek, kolendra, cayenne, czosnek, sól, i pieprz.
Opłucz cukinię i obetnij końce; pokrój na długości 1 cala. Opłukać, łodygi i nasiona papryki; pokroić w kwadraty 1 cala. W misce wymieszać warzywa z 2/3 szklanki charmoula. Nawlecz na metalowe lub nasączone drewniane szaszłyki, na przemian cukinię i paprykę.
Łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą pincety lub szczypiec igłowych wyjąć i wyrzucić kości Szpilki.
Połóż podwójny arkusz folii o dużej wytrzymałości nieco większy niż łosoś na blasze do pieczenia o wymiarach 12 na 15 cali. Ryby odstawiamy, skórą do dołu, na folii. Przyciąć folię do około cala wokół filetu; złożyć krawędzie nad, a następnie w górę, tworząc niewielką krawędź.
Pozostałą charmoulę rozłożyć równomiernie na łososiu.
Przygotuj grilla: jeśli używasz gazu, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę na 10 minut, a następnie dostosuj palniki do pośredniego gotowania (bez podgrzewania w środku) i utrzymuj na wysokim poziomie. Jeśli używasz węgla drzewnego, kopiec i zapalić 60 brykietów na ogniskograte z grilla z pokrywką. Gdy są one usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut, wcisnąć równe ilości na przeciwległe strony firegrate. Ustaw miskę ociekową na ruszcie między węglami. Ustaw grill na miejscu.
Łososia przesuń na folii off blachy do pieczenia na grill, a nie bezpośrednio na ciepło. Ustaw szaszłyki warzywne bezpośrednio na ogniu. Przykryj grilla. Gotować warzywa, obracając raz, aż będą rumiane i miękkie po przekłuciu, łącznie 10 do 15 minut.
Wyjąć z grilla, przykryć grilla ponownie, i kontynuować gotowanie ryb, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 20 do 30 minut w sumie.
Przesuń dużą, bez obręczy blachę do pieczenia lub kilka szerokich szpatułek pod folią i ryby, aby przenieść na talerz lub deskę. Krawędzie folii pod rybę. Ustaw szaszłyki warzywne obok i udekoruj klinami cytrynowymi.