Grillowany łosoś z Charmoulą

Grillowany łosoś z Charmoulą
Grillowany łosoś z Charmoulan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, kolendrę, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja: Łososiowa Charmoula, Grillowane kolosalne krewetki z Charmoulą, oraz Charmoula Grillowane Kanapki Z Kurczakiem.

Instrukcje

1
Na charmoula, w misce, wymieszać sok z cytryny, oliwa z oliwek, kolendra, papryka, kminek, kolendra, cayenne, czosnek, sól, i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Opłucz cukinię i obetnij końce; pokrój na długości 1 cala. Opłukać, łodygi i nasiona papryki; pokroić w kwadraty 1 cala. W misce wymieszać warzywa z 2/3 szklanki charmoula. Nawlecz na metalowe lub nasączone drewniane szaszłyki, na przemian cukinię i paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą pincety lub szczypiec igłowych wyjąć i wyrzucić kości Szpilki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
4
Połóż podwójny arkusz folii o dużej wytrzymałości nieco większy niż łosoś na blasze do pieczenia o wymiarach 12 na 15 cali. Ryby odstawiamy, skórą do dołu, na folii. Przyciąć folię do około cala wokół filetu; złożyć krawędzie nad, a następnie w górę, tworząc niewielką krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Pozostałą charmoulę rozłożyć równomiernie na łososiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Przygotuj grilla: jeśli używasz gazu, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę na 10 minut, a następnie dostosuj palniki do pośredniego gotowania (bez podgrzewania w środku) i utrzymuj na wysokim poziomie. Jeśli używasz węgla drzewnego, kopiec i zapalić 60 brykietów na ogniskograte z grilla z pokrywką. Gdy są one usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut, wcisnąć równe ilości na przeciwległe strony firegrate. Ustaw miskę ociekową na ruszcie między węglami. Ustaw grill na miejscu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
7
Łososia przesuń na folii off blachy do pieczenia na grill, a nie bezpośrednio na ciepło. Ustaw szaszłyki warzywne bezpośrednio na ogniu. Przykryj grilla. Gotować warzywa, obracając raz, aż będą rumiane i miękkie po przekłuciu, łącznie 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Wyjąć z grilla, przykryć grilla ponownie, i kontynuować gotowanie ryb, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 20 do 30 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Przesuń dużą, bez obręczy blachę do pieczenia lub kilka szerokich szpatułek pod folią i ryby, aby przenieść na talerz lub deskę. Krawędzie folii pod rybę. Ustaw szaszłyki warzywne obok i udekoruj klinami cytrynowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
WarzywaWarzywa
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
SzaszłykiSzaszłyki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia48
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn