Grillowany łosoś z bazylią Aïoli
Grillowany łosoś z bazylią Aïoli to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 39g białka, oraz 28g tłuszczu. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, sok z cytryny, filet z łososia i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowany łosoś z bazylią Aïoli, Grillowany Łosoś Z Bazylią Aioli, oraz Grillowany Łosoś Z Bazylią Aioli.
Instrukcje
Żółtka, bazylia, czosnek, anchois, ocet, i sos Worcestershire ubić w średniej misce.
Ubij w 2 łyżkach oleju kilka kropli na raz, a następnie stopniowo ubijaj pozostały olej w cienkim strumieniu.
Ubij w 1 łyżce ciepłej wody, soku z cytryny i sosie z ostrej papryki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kryj się i wyluzuj. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Przygotować grilla (wysokie ciepło).
Stojak do grilla szczotkowego z olejem.
Łososia posmarować olejem, posypać solą i pieprzem. Grill łosoś odkryte 5 minut. Używając 2 dużych szpatułek, ostrożnie obróć rybę. Grilluj, aż ryba zacznie się łuszczyć w środku, od 4 do 5 minut dłużej.
Transfersalmon to platter. Zorganizować Blister Baby cukinia, Baby Pattypan Squash i grillowane
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.