Grillowany łosoś Takashi Yagihashi i schłodzony Somen z sosem Ponzu

Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Grillowany łosoś Takashi Yagihashi i schłodzony Somen z sosem Ponzu może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 619 kalorii, 45g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $4.89 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka butelkowanego sosu ponzu, łosoś, ogórek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany Łosoś I Schłodzony Somen Z Sosem Yuzu, Somen noodles w / słodki sos sojowo-imbirowy-Takashi ' s Noodles Cookbook, oraz Okoń Czarnomorski Yagihashi z Somenem i warzywami.
Instrukcje
Tymczasem doprowadzić duży garnek wody do wrzenia na dużym ogniu. Filety z łososia przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w patelni grillowej lub grillowej na dużym ogniu do czasu palenia.
Dodać filety z łososia i gotować, aż średnio rzadkie, dwie do trzech minut na boku. Środek łososia powinien zarejestrować 130° na natychmiastowym termometrze odczytu.
Usuń łososia po zakończeniu i odstawić.
W międzyczasie dodaj somen do wrzącej wody i gotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Makaron odsączyć w durszlaku, a następnie spłukać pod zimną wodą.
Spuścić ponownie. Podziel makaron między cztery duże miski.
Na wierzchu każdej miski makaronu dodaj ćwiartkę pomidorów, daikon i ogórka. Ułóż jeden filet łososia na wierzchu i skrop 1/4 szklanki sosu ponzu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.