Grillowany Łosoś Sushi-Miska Ryżowa

Grillowany Łosoś Sushi-Miska Ryżowa
Grillowany łosoś Sushi-miska ryżu może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepisu dania głównego. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,19 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 958 kalorii, 36g białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sól, nasiona sezamu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to [] Miska Do Sushi Z Wędzonym Łososiem, Awokado I Brązowym Ryżem, Shrimp Sushi Rice Bowl, oraz Sushi miska ryżu z wołowiną, jajkiem i sosem chilli.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos, połącz proszek wasabi i wodę w rondlu i pozwól kwitnąć przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek WasabiProszek Wasabi
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj 3/4 szklanki ponzu, sake i startego imbiru i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona o połowę, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
3
W międzyczasie umieść rybę i szparagi w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Pozostałą porcję sosu ponzu i oleju zalać rybą i szparagami i obrócić, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS PonzuSOS Ponzu
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Odstawić na 10 minut.
6
Na małej patelni, toast nasiona sezamu na średnim ogniu, potrząsając patelni często, aż lekko kolorowe, 3 do 4 protokół. Natychmiast wylać na talerz do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Wyjąć szparagi z marynaty, umieścić na patelni i gotować, obracając od czasu do czasu, do miękkości-chrupiące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Przełóż szparagi na talerz i przykryj folią aluminiową, błyszczącą stroną do dołu, aby utrzymać ciepło. Podnieś rybę z marynaty i umieść na patelni grillowej. Gotować, obracając raz, aż okaże się nieprzezroczyste i po prostu zaczyna się łuszczyć, 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
9
Aby służyć, podzielić ryż między 4 miski. Na wierzchu kawałek ryby i szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Wlać 1/4 szklanki sosu na rybę w każdej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Udekoruj każdą porcję olejem sezamowym, zieloną cebulą, awokado, ogórkiem, marynowanym imbirem i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
12
W misce połącz wszystkie składniki i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce; będzie przechowywać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Umieść ryż w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Dodać zimną wodę do przykrycia i dobrze umyć ryż, pocierając go między rękami, a następnie odcedzić. Powtórz jeszcze dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
15
Ryż wlać do sitka, aby odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
16
Umieść spłukany ryż i 2 szklanki wody w rondlu 2 do 3-quart. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować przez 20 minut. Wyłączyć ogień i odstawić ryż na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
17
Na małej patelni podgrzej ocet, cukier, mirin i sól na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Zdjąć z ognia.
19
Przełóż ugotowany ryż do dużej drewnianej lub plastikowej miski i równomiernie wlej mieszaninę octu na ryż. Złóż płyn za pomocą drewnianego wiosła ryżowego. Jednocześnie wachluj ryż, aby wydobyć połysk ziaren. Kontynuuj wachlowanie i składanie, aż ryż wchłonie cały płyn. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do momentu użycia. Utrzymuje się w temperaturze pokojowej do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

340Orzechy dowolne (posiekane)szparagi, końce przycięteszparagi, końce przycięte1awokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 calaawokado, pestki, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala1Ogórek angielski, pokrojony w paski wielkości zapałekOgórek angielski, pokrojony w paski wielkości zapałek2(zima)starty imbirstarty imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielona zielona cebulamielona zielona cebula3zielona cebula, posiekanazielona cebula, posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1cytrynowy, zestcytrynowy, zest1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojony imbir marynowanypokrojony imbir marynowany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijapoński sos sezamowyjapoński sos sezamowy454Orzechy dowolne (posiekane)filet z łososia pokrojony na 4 równe kawałkifilet z łososia pokrojony na 4 równe kawałki1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2(może być lub przeglądać)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona4(może być lub przeglądać)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)woda z kwiatów pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i skórki pomarańczowej)4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż krótkoziarnistyryż krótkoziarnisty6(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata3(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)proszek wasabiproszek wasabi4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej2(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn