Grillowany Tuńczyk z Tapenadą oliwkową

Grillowany Tuńczyk z oliwkową Tapenadą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 423 kalorie, 50g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 41 fanów. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz kapary, oliwę z oliwek, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 16 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Grillowany Tuńczyk z Tapenadą oliwkową, Grillowany Tuńczyk z Puree z białej fasoli, Tapenadą z oliwek i pieczonymi pomidorami Cherry, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć oliwki, pomidory, tymianek, oregano, Olej, kapary, i sok z cytryny.
Spryskaj stojak do grilla nieprzywierającym, niepalnym sprayem do gotowania. Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem. Grillować tuńczyka do pożądanego stopnia doneness, o 3 minut na stronie.
Tapenadę podawać na grillowanej rybie.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.