Grillowany stek z marynatą imbirową
Grillowany stek z flanki z marynatą imbirową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 387 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, stek flanka, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynata "Keeper" do grillowanego steka, Grillowany Stek Marynowany Z Miodem I Imbirem, oraz Grillowany faszerowany stek z szalotki, imbiru i glazury Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W niereaktywnym naczyniu lub dużej plastikowej torebce, połącz wszystkie składniki z wyjątkiem steku i dokładnie wymieszaj.
Dodaj stek i obrócić, aby dokładnie pokryć. Przykryć naczynie lub zamknąć worek i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 30 minut. (Jeśli robisz do przodu, przykryj i umieść w lodówce. Można marynować do 24 godzin w lodówce.)
Po marynowaniu stek wyjąć z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej na co najmniej 15 minut.
Rozgrzać lekko naoliwioną patelnię grillową do średnio-wysokiej temperatury. Gdy patelnia jest podgrzewana, wyjąć stek z marynaty, strząsnąć nadmiar, dodać do patelni i gotować przez około 6 do 8 minut z boku na średnio rzadkie.
Przenieść do deski do krojenia, doprawić dodatkową solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstawić na 10 do 15 minut. Pokroić cienko w poprzek ziarna i podawać.