Grillowany stek z marynatą imbirową

Grillowany stek z marynatą imbirową
Grillowany stek z flanki z marynatą imbirową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 387 kalorii, 37g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieprz, stek flanka, imbir, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynata "Keeper" do grillowanego steka, Grillowany Stek Marynowany Z Miodem I Imbirem, oraz Grillowany faszerowany stek z szalotki, imbiru i glazury Teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W niereaktywnym naczyniu lub dużej plastikowej torebce, połącz wszystkie składniki z wyjątkiem steku i dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Dodaj stek i obrócić, aby dokładnie pokryć. Przykryć naczynie lub zamknąć worek i pozostawić do marynowania w temperaturze pokojowej przez 30 minut. (Jeśli robisz do przodu, przykryj i umieść w lodówce. Można marynować do 24 godzin w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej
4
Po marynowaniu stek wyjąć z lodówki i doprowadzić do temperatury pokojowej na co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej
5
Rozgrzać lekko naoliwioną patelnię grillową do średnio-wysokiej temperatury. Gdy patelnia jest podgrzewana, wyjąć stek z marynaty, strząsnąć nadmiar, dodać do patelni i gotować przez około 6 do 8 minut z boku na średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej1 Funt Podwójnego Steka Z Polędwicy Nowojorskiej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®Drobno Posiekane Orzechy Pekan PLANTERS®
6
Przenieść do deski do krojenia, doprawić dodatkową solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstawić na 10 do 15 minut. Pokroić cienko w poprzek ziarna i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby2 łyżki Wody, Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn