Grillowany stek z karmelizowaną cebulą, serem pleśniowym, smakiem dzikich grzybów i pieczonym sosem z czerwonej papryki

Grillowany stek z karmelizowaną cebulą, serem pleśniowym, smakiem dzikich grzybów i pieczonym sosem z czerwonej papryki
Grillowany stek z karmelizowaną cebulą, serem pleśniowym, sosem z dzikich grzybów i pieczonym sosem z czerwonej papryki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.88 za porcję. Jedna porcja zawiera 2218 kalorii, 81g białka, oraz 173g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka ancho chile, papryka, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Grillowany stek z pieczarkami w sosie z sera pleśniowego, Hot dogi na trzy sposoby-dżem pieprzowy / sos Chili, Bourbon karmelizowana cebula i pikantny pomidorowy smak, oraz Pieczarkowy ser Grillowany z Balsamiczno-karmelizowaną cebulą.

Instrukcje

1
Połącz olej, czosnek, chiles i skórkę z limonki w dużym płytkim naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Dodaj stek i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Rozgrzej grill lub patelnię grillową na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Wyjąć stek z marynaty, doprawić solą i pieprzem i grillować przez 2 do 3 minut z każdej strony, aż złoty kolor będzie brązowy i ugotowany do średnio rzadkiej doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Niech reszta 5 minut i pokroić na ukos na 1/2 cala grube plastry. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Umieść 8 tortilli na płaskiej powierzchni roboczej. Top każda tortilla z 2 uncji cheddar. Cebulę i stek podzielić na ser. Pokruszyć 1 uncję sera pleśniowego na wierzchu steku. Ułóż tortille, aby zrobić 4 (2-warstwowe) quesadillas i każdą z nich uzupełnij pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6
Umyć wierzch oliwą z oliwek i posypać około 1/2 łyżeczki proszku ancho chile. Ostrożnie przenieść quesadillas do blachy do pieczenia i piec w piekarniku, aż złoty kolor i ser topi się, o 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku SoliSos Pomidorowy Hunt's® – Bez Dodatku Soli
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Podawać z dużą łyżką Pieczarkowego smaku na wierzchu i udekorować posiekaną kolendrą i pieczonym sosem z czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodać grzyby i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dodać wino i gotować do całkowitego zmniejszenia. Wymieszać z octem, tymiankiem i natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
W blenderze umieścić paprykę, cebulę, chipotle, sok z limonki i miód i zmiksować na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodawaj olej i mieszaj aż do emulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Składniki

1ancho chile, grubo posiekaneancho chile, grubo posiekane4trochę posiekanej cukiniiAncho chile proszekAncho chile proszek2Spód: okruszki z herbatników grahamudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)227papryka habaneroser pleśniowy, pokruszonyser pleśniowy, pokruszony1Nowe Meksykańskie chile, grubo posiekaneNowe Meksykańskie chile, grubo posiekane2warzywo (np. szpinak)chipotle pureechipotle puree4trochę posiekanej cukiniiPosiekana kolendraPosiekana kolendra1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino454papryka habanerostek z flankistek z flanki126-caloweTortille z mąkiTortille z mąki1porcja startego parmezanudrobno posiekany świeży tymianekdrobno posiekany świeży tymianek2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany6goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany2Spód: okruszki z herbatników graham1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1wapno, obrane i grubo posiekanewapno, obrane i grubo posiekane680papryka habaneropieczarki (cremini, shiitake, Ostryga) grubo posiekanepieczarki (cremini, shiitake, Ostryga) grubo posiekane1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu4trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwekOliwa z oliwek3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana natka pietruszkidrobno posiekana natka pietruszki2papryka czerwona, pieczona, obrana, posiekana i grubo posiekanapapryka czerwona, pieczona, obrana, posiekana i grubo posiekana3Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana czerwona cebulaposiekana czerwona cebula2czerwona cebula, obrana i cienko pokrojonaczerwona cebula, obrana i cienko pokrojona4trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprz, do smakuSól i świeżo zmielony pieprz, do smaku454papryka habaneroBiały cheddar, grubo startyBiały cheddar, grubo starty

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia99
Magazyn