Grillowany stek i sałatka Mesclun z sosem Miso
Grillowany stek ze spódnicą i sałatka Mesclun z sosem Miso mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.39 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać stek spódnica, zielona cebula, pomidory, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowana spódnica z Czerwonym Miso, Grillowana sałatka ze stekiem i rukolą z sosem Roquefort i Catalina, oraz Sałatka ze stekiem w spódnicy z sosem Kolendrowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 6 składników w misce, dobrze mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Odstawić.
Aby przygotować stek, połącz cebulę, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżeczki octu, cukru i mielonego czosnku w dużej plastikowej torbie.
Dodaj stek do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; gotuj 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Umieść stek w średniej misce.
Mżawka z połową opatrunku; dobrze wrzucić.
Umieścić sałatki w dużej misce.
Mżawka z pozostałym opatrunkiem; dobrze wrzucić.
Umieść około 1 szklanki mieszanki sałat na każdym z 4 talerzy. Top każdej porcji z 3 uncji stek, 4 kliny pomidora, i jedną czwartą plastrów ogórka.
Każdą porcję posypać 1/2 łyżeczki sezamu.
Wino uwaga: w przypadku warstw silnych smaków, takich jak pikantna soja i char-grillowany dym z grillowanego steka spódnicy i sałatki Mesclun z sosem Miso, wino powinno mieć podobną złożoność. Elastyczna syrah, jak Gloria Ferrer Syrah 2002 (19 USD), rezonuje z tym daniem: ma wystarczająco dużo taniny, aby wytrzymać stek, a Dojrzałe smaki jeżyny i dymu są wzmacniane przez pikantne elementy. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.