Grillowany stek Abalone i szaszłyki owocowe
Ten przepis służy 4. Jeśli 1,62 zł za porcję spada twój budżet, Grillowany stek z Abalone i szaszłyki owocowe mogą być spektakularne bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 194 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś gruszki, ananas, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Grillowane Marynowane Szaszłyki Stekowe, Grillowane Szaszłyki Do Steków, oraz Grillowane Szaszłyki Teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W misce wymieszać sos sojowy, sherry, sok z mango, ocet, musztardę, imbir i czosnek. Rezerwa 1/3 mieszaniny do glazury. Steki Abalone wkładamy do płytkiego naczynia do pieczenia, zalewamy marynatą. Marynować steki przez co najmniej 30 minut lub przechowywać w lodówce przykryte do 4 godzin.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu do wysokiej temperatury.
Zarezerwowaną marynatę umieścić w rondlu, ubić w brązowym cukrze i skrobi kukurydzianej. Dusić na małym ogniu, aż marynata zgęstnieje tworząc szkliwo. Ustaw bok, ale trzymaj ciepło.
Umieść 2 szaszłyki w odległości około 2 cali od siebie na powierzchni roboczej. Splot marynowane steki abalone na szaszłyki tak, że steki będą leżeć płasko na grillu. Naprzemiennie z kawałkami owoców między stekami. Każdy podwójny szaszłyk pomieści od 2 do 3 steków plus owoce.
Grilluj na dużym ogniu, aż do ugotowania abalone, około 1 minuty na stronę.
Posmaruj owoce glazurą i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino można spróbować jest Tinga Rio Reserve Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tinga Rio Reserve Merlot]()
Tinga Rio Reserve Merlot
Rubinowa czerwień w Kolorze z nutami malin i truskawek na nosie. Słodkie przyprawy przeszły na podniebieniu z francuskiego i amerykańskiego dębu, a podniebienie kończy się miękkimi okrągłymi taninami. Certyfikowany zrównoważony i certyfikowany weganizm.