Grillowany Radicchio z miodem i marynowaną szalotką
Grillowany Radicchio z miodem i marynowaną szalotką to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz miód, sok z pomarańczy, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana Sałatka z brokułów i pieczywa z marynowaną szalotką, Grillowana Sałatka klinowa Radicchio z soczewicą, miodem i przyprawionymi orzechami włoskimi, oraz Zwiędły Radicchio Z Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Umieść szalotki na płaskiej powierzchni i pokroić je w 1/2 cala grube rund. Do miski wrzucić 1 łyżkę octu winnego białego, sok pomarańczowy, sól i pieprz do smaku. Odstawić.
W dużej misce, wrzucić radicchio połówki w 4 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Ułóż je, ściąć boki w dół, w jednej warstwie na grillu. Chcesz, aby były w obszarze grilla, który jest dobry i gorący, nie będąc tak gorący, że płoną i przypalają.
W międzyczasie połącz miód i pozostały ocet w rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż mieszanina zacznie się spieniać. Włącz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj ciepło.
Po radicchio ma grillowane przez 5 minut, odwrócić je na drugą stronę i gotować do miękkości, 10 do 12 minut. Mogą się różnić w czasie gotowania w zależności od ich wielkości. To, czego szukasz, to to, że połówki mają nieco swój kształt, ale są delikatne, gdy są przekłute czubkiem noża.
Wyjąć z grilla na talerz, skropić mieszaniną miodu i top z marynowaną szalotką. Możesz pozwolić temu daniu na chwilę" odpocząć", aby mogło wchłonąć smaki dressingu lub cieszyć się nim natychmiast.