Grillowany miód i Chile-Glazurowana pierś z kaczki
Grillowany miód i Chile-Glazurowana pierś kaczki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.15 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pieprz, sól, połówki piersi kaczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Brzoskwiniowo-imbirowy Satay z piersi kaczki z grillowanymi brzoskwiniami, Grillowana Sałatka z piersi kaczki z szampanem-miodowym winegretem, oraz Balsamiczna-szkliwiona pierś z kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w małej misce; mieszaj do wymieszania.
Połącz mieszaninę proszku chile i kaczkę w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Kaczkę wyjąć z worka; wyrzucić marynatę.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Kaczkę posypać solą i pieprzem.
Dodać kaczkę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Uwaga na wino: ta kaczka jest dostosowana do mocnej, ale gęsto miękkiej czerwieni, która może amortyzować słodką pikanterię ptaka. Spróbuj najlepszych argentyńskich malbec, takich jak wypełniający usta 2005 Otello Malbec 2005 z Mendozy ($16). -- Karen MacNeil