Grillowany marynowany Tuńczyk z Radicchio balsamicznym i cytryną Meyer

Grillowany marynowany Tuńczyk z Radicchio balsamicznym i cytryną Meyer
Grillowany marynowany Tuńczyk z Radicchio balsamicznym i cytryną Meyer to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 46g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Na 11,69 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Jeśli masz radicchio, oliwę z oliwek, sól i pepepr i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest świetne. Podobne przepisy to Sałatka Meyer Lemon-radicchio, Balsamiczny-marynowany Radicchio ze świeżą ricottą, oraz Balsamiczny-Marynowany Stek Ze Zwęglonym Radicchio.

Instrukcje

1
Tuńczyka pokroić w trzy cienkie paillards i marynować w białym winie, tymianek, sól, i pieprz. Lekko posmarować kliny radicchio solą, pieprzem i oliwą z oliwek i grillować do miękkości i lekko zwęglone. Grillować pancettę, aż będzie karmelizowana i chrupiąca. Pokroić w kostkę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Umieścić radicchio w misce z pancetta, zielone oliwki, balsamiczny i mżawka oliwy z oliwek i wrzucić do herbu. Grilluj klin cytrynowy. Grillować paillards tuńczyka tylko z jednej strony, aż gotowane do średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które LubiszPosiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Umieścić sałatkę radicchio na środku talerza, a następnie dodać tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Plus 2 łyżki SoliWoda Plus 2 łyżki Soli
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Udekoruj mżawką marynaty i top z grillowaną cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest La Jota Howell Mountain Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
La Jota Howell Mountain Merlot
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn