Grillowany kurczak Kabobs z tajskim sosem orzechowym
Przepis Grillowany kurczak Kabobs z tajskim sosem orzechowym jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać kremowe masło orzechowe, sos sojowy, cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajskie Warzywne Kaboby Z Pikantnym Sosem Orzechowym, Kaboby z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Sałatka tajska z grillowanym kurczakiem z pikantnym sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W rondlu 2-quart, wymieszać masło orzechowe, sos sojowy i ocet, aż będzie gładka. Wymieszać z cukrem i sosem pieprzowym. Gotować na średnim ogniu około 2 minut, stale mieszając, aż zgęstnieje.
Umieść 3/4 szklanki sosu w małej misce do serwowania, aby użyć jako sos do zanurzania.
Na każdym z 6 (12-calowych) metalowych szaszłyków nawlecz na przemian 4 paski kurczaka i 4 kawałki papryki, pozostawiając około 1/4 cala odstępu między każdym kawałkiem.
Posmaruj kurczaka i paprykę z pozostałym sosem.
Spryskaj kabobs sprayem do gotowania, aby zapobiec przyklejeniu.
Umieść kabobs na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 5 minut. Włącz kabobs i pędzel z sosem; gotować 2 do 3 minut dłużej lub aż kurczak nie jest już różowy w środku. Wyrzuć pozostały sos używany do szczotkowania kabobs podczas grillowania.
Podawać kabobs z sosem reserved do zanurzenia.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Tajski w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!