Grillowany Kurczak Cytrynowo-Ziołowy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego kurczaka z ziołami cytrynowymi. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 710 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, pietruszkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Udka Z Kurczaka Z Ziołami Cytrynowymi, Lemon Herb Grillowane Piersi Z Kurczaka, oraz Chicken Spiedies (kanapki z grillowanym kurczakiem marynowane cytryną i ziołami) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą i osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na powierzchni cięcia.
Kurczaka przeciąć na pół wzdłuż kręgosłupa (nie przecinać mostka). Odwróć kurczaka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Natkę pietruszki, tymianek, sok, sól i pieprz połączyć; wcierać mieszankę pod rozluźnioną skórę i na piersi i podudzia. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć.
Umieść kurczaka w dużej plastikowej torbie na suwak. Zapiekać i marynować w lodówce 30 minut.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Umieść kurczaka, skórkę do góry, na stojaku do grilla pokrytym sprayem do gotowania. Grill 55 minut lub do momentu włożenia termometru w mięsistą część uda 18
Wyjąć kurczaka z grilla; przykryć i odstawić 10 minut.