Grillowany Halibut z koprem włoskim i pomarańczą
Grillowany Halibut z koprem włoskim i pomarańczą wymaga ok. 29 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 212 kalorii, 19g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na $2.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka oliwy z oliwek carapelli® extra virgin, soli koszernej, pomarańczy cara caran i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowany Halibut i koper włoski, Grillowany Halibut z puree ziemniaczano-Koprowym, oraz Grillowany Halibut z koprem włoskim, czerwoną cebulą i Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio wysokiego ciepła lub mieć gotową patelnię grillową.
Pokrój 1 pomarańczę na pół i wyciśnij 2 łyżki soku. W średniej misce połączyć oliwę z oliwek i sok. Łyżka 2 łyżki mieszanki nad rybą.
Posypać papryką nad rybą; odstawić 10 minut.
Skórki Pozostałe pomarańczowy i podzielić na sekcje.
Dodać sekcje pomarańczowy i koper włoski do miski; wrzucić mieszaninę oliwy z oliwek.
Grilluj ryby (lub gotuj na rozgrzanej patelni grillowej na średnim ogniu) 4 minuty na stronę lub aż ryba będzie nieprzejrzysta w środku.
Przełożyć na talerze i polać mieszaniną kopru włoskiego i pomarańczy oraz solą morską.
W razie potrzeby udekoruj estragonem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.