Grillowany filet z łososia w sosie miodowo-musztardowym

Grillowany filet z łososia z sosem miodowo-musztardowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 528 kalorii, 47g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,06 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz filet z łososia, miód, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany filet z łososia z sosem ogórkowo-koperkowym, Grillowany filet z łososia z sosem cytrynowo-maślano-czosnkowym, oraz Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej miseczce ubić musztardy, miód, chrzan, miętę oraz 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Odstawić na co najmniej 15 minut przed użyciem. Można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić, ale nie dodawać mięty aż tuż przed użyciem. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Rozgrzać grill do wysokiej.
Łososia posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem.
Ułóż łososia na grillu, skórkę do dołu, i grilluj, aż będzie złoty i lekko zwęglony, o 3 protokół.
Podczas gotowania łososia umieść rukolę i cebulę w średniej misce, dodaj ocet i olej oraz sól i pieprz i wrzuć do połączenia.
Sałatkę przełożyć na talerz, polać filetem z łososia i polać każdy filet sosem musztardowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.