Grillowany Delikatny Stek Z Flanki
Grillowany delikatny stek Flankowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 18g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, ząbki czosnku, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Delikatny Stek Z Flanki, Delikatny Faszerowany Stek Z Flanki, oraz Delikatny Grillowany stek i sałatka z pieczarkami z Dijon Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej plastikowej torebce zamykanej połączyć sos sojowy, sok z cytryny, miód i czosnek; dodać stek. Uszczelnić worek i włączyć do herbu; przechowywać w lodówce przez 6-8 godzin.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Broil 4-6 w. z ognia lub grilla na średnim ogniu przez 8-10 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien czytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione,170°). Cienko pokroić stek na ziarno.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019