Grillowany Bakłażan Parmigiana
Przepis Grillowany bakłażan Parmigianan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 243 kalorie, 8G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów w puszkach, płatki czerwonej papryki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros, Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, oraz Bakłażan Parmigiana.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować czosnek i płatki czerwony pieprz, mieszając, 30 sekund.
Dodać pomidory i sól i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią i parmezanem.
Przygotuj grill gazowy do bezpośredniego gotowania na umiarkowanym ogniu.
Trim 1/4 cala off 2 przeciwległe długie boki każdego bakłażana.
Pokrój każdy bakłażan wzdłuż (w tym samym kierunku, co przycięte boki, więc każdy plasterek ma skórę tuż przy krawędzi) na 4 plasterki.
Pokrój plastry z pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Bakłażan Grill, pokryte, obracając się raz, do miękkości, o 6 minut w sumie.
Przenieść na powierzchnię roboczą.
1 łyżką sosu pomidorowego i na wierzchu plasterkiem mozzarelli, następnie ponownie zapakować każdy bakłażan.
Przekładamy stosy na płytką patelnię do pieczenia i grillujemy, przykryte, aż ser się roztopi, około 4 minut.
Bakłażan (szczotkowany 1/4 szklanki oleju) można prażyć na folii wyłożonej dużą blachą do pieczenia w środku piekarnika 232°, obracając się raz, 20 protokół. Top z sosem i serem, następnie stos i piec 5 minut więcej.