Grillowany Bakłażan Parmigiana

Grillowany Bakłażan Parmigiana
Przepis Grillowany bakłażan Parmigianan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i pierwotne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 243 kalorie, 8G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pomidorów w puszkach, płatki czerwonej papryki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros, Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, oraz Bakłażan Parmigiana.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować czosnek i płatki czerwony pieprz, mieszając, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać pomidory i sól i gotować, mieszając, aż zgęstnieje, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SólSól
3
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
BazyliaBazylia
4
Przygotuj grill gazowy do bezpośredniego gotowania na umiarkowanym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Trim 1/4 cala off 2 przeciwległe długie boki każdego bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
6
Pokrój każdy bakłażan wzdłuż (w tym samym kierunku, co przycięte boki, więc każdy plasterek ma skórę tuż przy krawędzi) na 4 plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
7
Pokrój plastry z pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Bakłażan Grill, pokryte, obracając się raz, do miękkości, o 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Przenieść na powierzchnię roboczą.
10
1 łyżką sosu pomidorowego i na wierzchu plasterkiem mozzarelli, następnie ponownie zapakować każdy bakłażan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
11
Przekładamy stosy na płytką patelnię do pieczenia i grillujemy, przykryte, aż ser się roztopi, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
1
Bakłażan (szczotkowany 1/4 szklanki oleju) można prażyć na folii wyłożonej dużą blachą do pieczenia w środku piekarnika 232°, obracając się raz, 20 protokół. Top z sosem i serem, następnie stos i piec 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SerSer
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn