Grillowany łosoś chilli & kolendra z ryżem imbirowym
Grillowane Chilli & kolendra łosoś z ryżem imbirowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 595 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. 39 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga łososia, piece root imbir, kolendra i limonka. Kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Grillowany Łosoś Chilli & Cilantro Z Ryżem Imbirowym, Sałatka Z Łososia Atlantyckiego W Kolendrze I Chilli, oraz Sałatka Edamame z liczi, kolendrą, makaronem miętowo-ryżowym i sosem z limonki chilli.
Instrukcje
Podgrzej 1 łyżkę oleju na patelni i umieść czajnik, aby się zagotował. Smażyć cebulę przez kilka minut, aż lekko rumiane. Imbir i czosnek wymieszać, smażyć przez 1 min, a następnie wymieszać z ryżem.
Dodać 300 ml wrzącej wody i trochę soli, a następnie doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować przez 10-12 minut, aż ryż będzie miękki.
Rozgrzać grill do średniej.
Blachę do pieczenia posmarować lekko odrobiną oleju.
Łososia ułożyć na wierzchu i grillować przez 4-5 minut, następnie rozsypać chilli, kolendrą, pozostałą oliwą z oliwek i przyprawami. Grilluj ponownie przez 4-5 minut, aż łosoś zostanie ugotowany.
Podawać z połówkami ryżu i limonki do wyciskania.