Grillowane Świeże Karczochy

Grillowane Świeże Karczochy
Grillowane świeże karczochy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, oliwa z oliwek, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Makaron z karczochami i świeżą ricottą, Makaron makaron ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami, oraz Marynowane karczochy dla niemowląt z koperkiem i świeżym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz cytrynę, kolejne 3 składniki i 2 1/2 szklanki wody w dużym holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Umieść kosz na parowiec w holenderskim piekarniku. Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1 cala od góry każdego karczocha, za pomocą ząbkowanego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
4
Usunąć luźne dolne liście. Przyciąć jedną czwartą od góry z każdego zewnętrznego liścia, za pomocą nożyc kuchennych. Ułóż karczochy w koszu parowca. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 do 40 minut lub aż koniec łodygi jest łatwo przebite długim drewnianym kilofem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
5
Usuń karczochy z holenderskiego pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Ostudzić 15 minut. Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko). Ostrożnie przeciąć karczochy na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić dławik. Obficie szczotka Wyciąć Boki karczochów z oliwą z oliwek, i posypać żądaną ilość soli i pieprzu. Karczochy grillowe, pokryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysokie) ciepła 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KarczochKarczoch
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Podawać z sosami maślanymi lub majonezem
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
8
Mieszanki.
9
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn