Grillowane Świeże Karczochy
Grillowane świeże karczochy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, oliwa z oliwek, cytryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj Makaron z karczochami i świeżą ricottą, Makaron makaron ze świeżymi pomidorami, cukinią i karczochami, oraz Marynowane karczochy dla niemowląt z koperkiem i świeżym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cytrynę, kolejne 3 składniki i 2 1/2 szklanki wody w dużym holenderskim piekarniku.
Umieść kosz na parowiec w holenderskim piekarniku. Karczochy umyć zanurzając w górę iw dół w zimnej wodzie.
Odciąć końce łodygi i przyciąć około 1 cala od góry każdego karczocha, za pomocą ząbkowanego noża.
Usunąć luźne dolne liście. Przyciąć jedną czwartą od góry z każdego zewnętrznego liścia, za pomocą nożyc kuchennych. Ułóż karczochy w koszu parowca. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 do 40 minut lub aż koniec łodygi jest łatwo przebite długim drewnianym kilofem.
Usuń karczochy z holenderskiego pieca.
Ostudzić 15 minut. Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko). Ostrożnie przeciąć karczochy na pół wzdłuż; usunąć i wyrzucić dławik. Obficie szczotka Wyciąć Boki karczochów z oliwą z oliwek, i posypać żądaną ilość soli i pieprzu. Karczochy grillowe, pokryte pokrywą grilla, ponad 350 do 400 (średnio-wysokie) ciepła 5 minut z każdej strony.
Podawać z sosami maślanymi lub majonezem
Dekorować, w razie potrzeby.