Grillowane truskawki z sorbetem cytrynowym i syropem żurawinowym
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Grillowane truskawki z sorbetem cytrynowym i syropem żurawinowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. Ten przepis służy 16. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, cukier puder, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Truskawki w syropie cytrynowym Meyer, Truskawki z cukrem cytrynowym i syropem lawendowym, oraz Ciasto cytrynowe z syropem żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 2 szklanki cukru i wody w dużym ciężkim rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż cukier się rozpuści.
Dodać 1 1/2 szklanki soku z cytryny; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w zamrażarce do lodów; zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka sorbetu do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki; przykryć i zamrozić sorbet cytrynowy 8 godzin lub do uzyskania jędrności.
Umieść 1 1/4 szklanki cukru w holenderskim piekarniku.
Umieścić na średnim ogniu; gotować, aż cukier będzie złoty (nie mieszać). Ostrożnie dodać sok żurawinowy i 1/2 szklanki soku z cytryny, stale mieszając (mieszanka będzie energicznie bąbelki); gotować 35 minut lub do zmniejszenia do 2 1/4 szklanki. Kryj się i wyluzuj.
Przygotuj grill. Nawlecz 3 truskawki na każdy z 16 (6-calowych) szaszłyków. Szaszłyki w cukrze pudrze.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 2 minuty z każdej strony lub do całkowitego ogrzania.
Podawać z sorbetem i syropem.