Grillowane Tacos Mahi Mahi z sałatką z czerwonej kapusty, pomidorem i salsą z awokado i ostrym sosem ananasowym

Grillowane Tacos Mahi Mahi z sałatką z czerwonej kapusty, pomidorem i salsą z awokado i ostrym sosem ananasowym
Przepis grillowane Mahi Mahi Tacos z czerwoną kapustą Slaw, pomidorem i awokado Salsan i sosem ananasowym jest gotowy w około 1 godzinę i 55 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 341 kalorii, 13g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 201 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz Habanero chiles, sok z limonki, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Mahi Mahi Fish Tacos z Chipotle Slaw i pieczonym sosem ananasowym, Kminek Mahi Mahi Tacos z salsą Nektarynowo-awokado, oraz Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Filety posmarować olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować przez 3 do 4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Zdjąć z grilla i skropić cytrusowym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Pozostaw 5 minut, a następnie Płatek widelcem.
5
Każdą smażoną tortillę napełnij odrobiną mahi, na wierzch polej sałatką z czerwonej kapusty, pomidorem i salsą z awokado, a następnie polej Zwęglonym sosem ananasowo-habanero.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
Ostry SosOstry Sos
AnanasAnanas
Habanero ChiliHabanero Chili
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
AwokadoAwokado
PomidorPomidor
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
6
Połącz wszystkie składniki w blenderze i zmiksuj przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Połącz wszystkie składniki w misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
8
Delikatnie połącz wszystkie składniki w misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Rozgrzać grill do wysokiej lub podgrzać brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Cały ananas ułożyć (nie obrać) na grillu i grillować, aż cała powierzchnia będzie całkowicie czarna i zwęglona.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Wyjąć z grilla i lekko ostudzić. Obrać ananasa, usunąć rdzeń i grubo posiekać miąższ.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Dodaj ananasa, puree z ananasa, habanero i ocet i gotuj, aż mieszanina będzie całkowicie miękka, około 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnanasAnanas
Habanero ChiliHabanero Chili
OcetOcet
14
Przełożyć do blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem i miodem do smaku. Przecedzić mieszaninę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka

Składniki

01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1Dużemarchewka pokrojona w drobną juliennemarchewka pokrojona w drobną julienne2habanero chiles, posiekanehabanero chiles, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry3(zima)posiekane liście kolendryposiekane liście kolendry86-calowe(6-calowe) tortille z mąki, pokrojone w 2 1/2 do 3-calowych okręgów i smażone w głębokim tłuszczu(6-calowe) tortille z mąki, pokrojone w 2 1/2 do 3-calowych okręgów i smażone w głębokim tłuszczu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazylii, posiekaneświeże liście bazylii, posiekane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście kolendryświeże liście kolendry2dojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i pokrojone w kostkędojrzałe awokado Hass, obrane, pestki i pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czubata łyżka mioduczubata łyżka miodu11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMiódMiód1do 2 limonek, wyciśniętychdo 2 limonek, wyciśniętych11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski907Orzechy dowolne (posiekane)filety mahi mahifilety mahi mahi1DużeCebula hiszpańska, grubo posiekanaCebula hiszpańska, grubo posiekana1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1dojrzały ananas, najlepiej Złoty ananasdojrzały ananas, najlepiej Złoty ananas1kontenerpuree z ananasa mrożone, rozmrożonepuree z ananasa mrożone, rozmrożone4pomidory śliwkowe, posiekanepomidory śliwkowe, posiekane0głowykapusta czerwona, drobno rozdrobnionakapusta czerwona, drobno rozdrobniona1smallscebula czerwona, drobno posiekanacebula czerwona, drobno posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowyocet ryżowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1serrano chile, drobno pokrojone w kostkęserrano chile, drobno pokrojone w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia13
Magazyn