Grillowane słodkie ziemniaki z kwaśną śmietaną i limonką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj grillowanych słodkich ziemniaków ze śmietaną i limonką. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 82 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej roślinny, sól koszerna, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 54%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Grillowane słodkie ziemniaki z kwaśną śmietaną i limonką, Grillowana czerwona kapusta z sosem limonkowo - śmietankowym, oraz Grillowane ziemniaki z sosem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki umieścić w dużym garnku z mocno osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średniego i gotuj na wolnym ogniu, aż nóż do parowania można łatwo włożyć, około 20 do 30 minut.
Odcedzić słodkie ziemniaki w durszlaku w zlewie i ostudzić lekko, o 10 protokół.
Przenieś do blachy do pieczenia lub dużej płyty i ułóż w jednej warstwie. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.W międzyczasie rozgrzej olej na małej patelni na średnim ogniu, aż się połyśnie.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać kminek i cayenne, i wymieszać, aby połączyć. Odstawić do ostygnięcia.
Połącz śmietanę, skórkę z limonki i sok z limonki w małej misce. Smak i doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.Gdy słodkie ziemniaki są gotowe, podgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu do średniej wysokości (około 191° do425). W międzyczasie, połowę słodkie ziemniaki wzdłuż.
Pokrój połówki wzdłuż na kliny o grubości od 1/2 do 3/4 cala i umieść w jednej warstwie na blasze do pieczenia.Wymieszaj mieszaninę oleju, aby ponownie uformować przyprawy.
Pokrojone boki ziemniaków posmarować mieszaniną oleju i obficie doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gorący, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym.
Umieść kliny słodkich ziemniaków na grillu w jednej warstwie i przyciąć stronę w dół, przykryj grill i gotuj, aż pojawią się ślady grilla, około 2 do 3 minut. Odwróć kliny na drugą stronę cięcia, przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill, o 2 do 3 protokół więcej.
Przełożyć na półmisek, polać mieszanką kwaśnej śmietany i posypać kolendrą.