Grillowane szparagi i 6-minutowe jajko
Grillowane szparagi i 6-minutowe jajko może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 518 kalorii, 17g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz szparagi, chleb, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to 10 minut stir fry: wołowina, szparagi i kukurydza, Dziesięć Minut Smaczne Szparagi I Brązowy Ryż, oraz 15 Minut Stir Fried Chicken & Asparagus.
Instrukcje
Aby zrobić aioli, umieść żółtko w misce (nie używaj stali nierdzewnej). Powoli dodawać olej w cienkim strumieniu, stale ubijając, aż zgęstnieje.
Dodać ocet i olej truflowy lub truflowy.
Rozgrzej grill do średniej. Przynieś garnek osolonej wody do wrzenia i przygotuj miskę z lodowatą wodą.
Zrywaj twarde końce szparagów. Owiń pasek pancetta wokół środka pary włóczni. Grill owinięte szparagi wiązki przez 6 minut lub aż pancetta jest chrupiące.
Używając noża do ciastek o średnicy 2,5 cala, usuń środek każdego kromki chleba; wyrzuć krawędzie.
Posmaruj obie strony każdej rundy masłem. Chleb grillowy z każdej strony; odstawić.
Jajka gotować przez 6 minut we wrzącej wodzie; umieścić w łaźni lodowej do ostygnięcia. Obierz jajka i pokrój je na pół, uważając, aby żółtka nie wypadły.
Umieść 2 rundy chleba na każdym z 4 talerzy; top z niektórych truflowych aioli.
Na każdą rundę chleba ułożyć 1 pęczek szparagów, na wierzch polać jajkiem.