Grillowane steki z tuńczyka z salsą ananasową

Grillowane steki z tuńczyka z salsą ananasową mogą być tylko bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 378 kalorii, 42g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 6,62 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz bazylia, sól, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Salsą Mango, Grillowane steki z tuńczyka z salsą pomidorową Tabasco, oraz Grillowany Tuńczyk z salsą ananasową.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Gotować sok pomarańczowy w małym rondlu 15 minut lub do zmniejszenia do 1/4 szklanki.
Przelać do małej miseczki; wymieszać z sosem sojowym.
Umieść ananasa i cebulę na ruszcie z grilla pokrytym sprayem do gotowania. Grill 5 minut z każdej strony lub aż cebula będzie miękka.
Wyjąć z grilla; odstawić 5 minut. Grubo posiekać i przenieść do miski.
Obie strony ryby równomiernie posmarować olejem; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; pędzel z połową mieszanki soku. Grilluj 3 minuty; Odwróć rybę.
Szczotkować ryby z pozostałą mieszaniną soku; grillować 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Dodać pozostałe 1/8 łyżeczki soli, Pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu, bazylii i dalej 3 składniki (przez serrano) do mieszanki ananasa; wrzucić.
Podawać z rybą; w razie potrzeby udekorować gałązkami mięty.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019