Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise
Grillowane steki z tuńczyka Niçoise to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 444 kalorie, 53g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 8,3 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz steki z tuńczyka, oliwa z oliwek, szalotka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise, Grillowany Tuńczyk Niçoise, oraz Grillowany Tuńczyk Nicoise.
Instrukcje
W średniej misce ubij oliwę z oliwek z winem, musztardą, tymiankiem, koprem włoskim i szalotką. Ułóż steki z tuńczyka na dużej blasze do pieczenia i zalej je marynatą. Steki z tuńczyka obrócić do płaszcza.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Steki z tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, przez 4 minuty na stronę, aż do średniego. Steki cienko pokroić, przełożyć na talerze i podawać.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.