Grillowane Steki Z Tuńczyka

Grillowane Steki Z Tuńczyka
Grillowane steki z tuńczyka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis serwuje 6 i kosztuje 6,03 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 40g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwarty Lipca. Jeśli masz pod ręką pieprz, rosół z kurczaka, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłka jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na świetny wynik spoonacular 94%. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka, Grillowane steki z tuńczyka dla dwojga, oraz Grillowane Steki Z Tuńczyka Niçoise podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce połącz pierwsze sześć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlać 1/2 szklanki marynaty do dużej, zamykanej plastikowej torby; dodać steki z tuńczyka. Uszczelnij torbę i obróć się w płaszcz. Przechowywać w lodówce przez 30 minut, obracając raz lub dwa razy. Przykryć i schłodzić pozostałą marynatę do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Marynatę odcedzić i wyrzucić. Używając długo trzymanych szczypiec, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i lekko pokryj stojak na grill.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
4
Tuńczyk grillowany, przykryty, na średnim ogniu lub smażony 4 in. od ognia przez 5-6 minut z każdej strony dla średnio rzadkiego lub do lekko różowego w środku, często fastrygując zarezerwowaną marynatą. Przed podaniem tuńczyka posmarować pozostałą marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Tuńczyk działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "meatier", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe wino będzie również dobrze pasować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Hahn Monterey Pinot Noir z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Hahn Winery Monterey Pinot Noir
Winiarnia Hahn 2008 Pinot Noir jest żywa, a jednocześnie elegancka z odcieniem przypominającym płatki róż i nosem truskawkowych, przyprawowych i kwiatowych aromatów. Przyjemne smaki śliwki i ciemnej wiśni płyną przez podniebienie, mieszając się z akcentami czarnego pieprzu i dębu. Dojrzałe owoce są zrównoważone pikantną, chłodno-klimatyczną kwasowością i gładkimi, jedwabistymi taninami.Ten przyjazny dla żywności Pinot Noir można podawać z szeroką gamą dań. Ciesz się nim z kurczakiem z kozim serem i suszonymi pomidorami, grillowanym łososiem z herbed orzo lub prostą pizzą grzybową.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn